Uncategorized
Een reactie plaatsen

Focaccia met rozemarijn

Niets zo leuk als op een regenachtige dag de keuken te laten geuren naar brood. Zelf focaccia maken blijkt veel makkelijker te zijn dan gedacht. Wat armspieren en de tijd om te rijzen, meer heb je niet nodig. Bovendien is het dé manier om indruk te maken op je gasten. Perfect bij gedroogde hesp, tomaat-mozzarella en kaas.

Wat je nodig hebt: 

1 kg bloem

42 gr verse gist

40 gr olijfolie

9 gr zout

280 dl water

1 à 2 el bruscetta kruiden

verse rozemarijn en tijm

gemalen emmentaler

Start

Voeg het zout, olijfolie, bloem en kruiden samen. Roer het geheel goed om met een Kitchen Aid of gewoon met een spatel.

Los de gist op in 280 dl lauw water.

Maak een kuiltje in de bloem en giet de opgeloste gist erin. Meng het geheel. Dit is het moment om je armspieren te gebruiken. Kneed de massa op een met bloem bestreken oppervlakte.

Maak een bol van het deeg en leg het in een kom. Leg er een handdoek over en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.

Sla het deeg plat na de eerste rijs. Kies de vorm waarin je de focaccia wil maken. Ik koos voor kleine broodjes, maar je kan net zo goed een lang plat brood maken zoals gewoonlijk.

Eenmaal je het in vorm gekneed hebt, is het deeg klaar voor de tweede rijs. Laat het zo lang staan tot het dubbel zo hoog is.

Bak de focaccia 20 minuten af op 165°C, in een voorverwarmde oven.

De twist

Strooi wat emmentaler op de focaccia voor een heerlijke kaaskorstje.

Focaccia kan je maken met verschillende soorten kruiden, zongedroogde tomaten of olijven. Laat je volledig gaan!

Plaats een reactie