Hartig
Reactie 1

Zalmhaasje met pasta, slahartjes en parmezaan

Zalmmoot met Romeinse slaharten

Terug van weggeweest!  Goed voornemen van het jaar: deze blog beter onderhouden. Ik start het nieuwe jaar met een licht verteerbaar en makkelijk recept. In een halfuurtje staat het op tafel én het is nog gezond ook. De Romeinse slahartjes zijn een leuk alternatief voor de combinatie zalm-prei of zalm-spinazie. Simpel en lekker.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 zalmmootjes

3 Romeinse slahartjes

150 gr parmezaan

150 gr pasta

Zwarte peper

Zo doe je het

Kook de pasta in licht gezouten water.

Snij de slahartjes in twee en daarna in reepjes van ongeveer een centimeter. Bak ze aan in de olijfolie tot ze een beetje bruin worden. Kruid goed met zwarte peper en zout.

Schep een beetje kookvocht van de pasta over de slahartjes en laat ze zacht worden.

Kruid de zalm met zwarte peper en grof zout. Gril de zalmmootjes in een grillpan.

Tip: bak de zalm eerst op de velkant tot ze een mooi bruin korstje krijgen. Draai de zalm daarna om. Bak de vis naar eigen voorkeur. Ik vind het heerlijk als de zalm nog wat glazig is vanbinnen. Dat kan door de zalm niet langer dan een minuut te laten liggen na het omdraaien.

Giet de pasta af en meng ze onder de slahartjes. Strooi de parmezaan over het geheel en serveer.

Bon appétit!

De twist

Voor je de vis grilt kan je ofwel de grillpan lichtjes invetten met olijfolie. Je kan ook de vis even marineren door olijfolie, citroensap, peper en zout.

 

Wie het graag wat pittiger heeft, kan wat look toevoegen aan de slahartjes.

1 reactie

Plaats een reactie