Zoet
Reactie 1

Appelkrokantje

appelkrokantje

Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om een heerlijk dessertje te maken. Heb je volk op bezoek en steek je al veel tijd in het hoofdgerecht, dan is dit een makkelijk, goedkoop en snel dessert. Het is bovendien volop appelseizoen, perfect dus.

Dit heb je nodig

(voor 6 appelkrokantjes)

30 gr ongezouten boter

2 eetlepels ahornsiroop of honing

6 vellen filodeeg

1 appel in hele dunne sneetjes gesneden, met een mandoline of met de hand

kristalsuiker

kaneel

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet de boter, ahornsiroop of honing en kaneel op een laag vuur op in een pan.

Eenmaal de boter gesmolten is, bestrijk je er het filodeeg mee. Vel per vel, op elkaar.

Herhaal het proces tot het filodeeg op is. Snij het stapeltje filodeeg in 6 rechthoeken.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er vervolgens de appel erop en bestrooi met een beetje kristalsuiker.

Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot het goudbruin is.

De twist

Altijd handig om een borsteltje in huis te hebben om het deeg te bestrijken.

Dit dessertje scoort extra goed met slagroom, vanille-ijs of ricotta met vanille.

1 reactie

  1. Rolf Coen zegt

    Handig . Lekker 😋 en snel 😃.
    Tip v/ d chef: Misschien toch met appelboor het klokhuis eruit halen.

Plaats een reactie